Monday 22 June 2015




Človek, ki je všečkal kretensko izjavo neo-socialističnega šankovskega misleca Jožeta Tominška ni bil nihče drug kot Miran Gorinšek - župan Slovenskih Konjic, ki je kandidiral na listi SLS. Stranki, katere program je na volitvah zagovarjal prosti trg in liberalizem. Sliko, ki je bila povod za komentar gospoda Tominška je prav tako objavil župan Gorinšek kot hujskaštvo proti demokraciji. Župan Slovenskih Konjic torej ne verjame v Ustavo RS, ki pravi, da je Slovenija demokratična država, prav tako pa se strinja, da so vsak podjetja ustanovili komunisti, uničili pa so jih "neoliberalni kapitalisti".

A s takšno desnico sploh potrebujemo levico? Zakaj se raje vsi v lokalni samoupravi ne pridružijo Združeni Levici? Zaradi tega SLS nikoli, ampak res nikoli več ne bo prišla v parlament. Ker so njeni lokalni šerifi zmedeni jugonostalgični titofili, ki so v SLS samo zato ker je "to tista stranka, ki podpira kmečkega človeka". S takimi ljudmi si je SLS kupil vstopnico za perpetualni zunajparlamentarizem in prav je tako.

Sumim, da je ta obraz lokalne samouprave samo vrh ledene gore - jedro slovenskega vztrajanja v preživetem socializmu s prežvekovanjem v raznih zadrug, socialnih podjetništev in poveličevanju nevzdržne socialistične samouprave se skriva ravno tam.V varnih zavetjih občinskih stavb.

No comments:

Post a Comment